Για τους ρεβυθοκεφτέδες
Για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα.
Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι.
Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι.
Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για τη σως ταχίνι
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα.
Βάζουμε την σως σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα.
Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στην σως ταχίνι και απολαμβάνουμε.