Γεμιστά ορφανά

Γεμιστά ορφανά με κουκουνάρι, σταφίδες, και πολλά αρώματα. Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό που μυρίζει μαμά.

Εύκολη
1:45

6 μερίδες

1 ώρα και 15 λεπτά

30 λεπτά

γεμιστα ορφανα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Ταψί

Ταψί

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ανοίγουμε. Ξεκινάμε αφαιρώντας µία φέτα (καπάκι) από το πάνω μέρος της ντομάτας.
  2. Αδειάζουμε την ψίχα της σε μπολ, φροντίζοντας να μείνει τόση σάρκα πάνω στη φλούδα ώστε να µην ανοίξουν στη συνέχεια.
  3. Κόβουμε µία φέτα από το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  4. Αφαιρούμε μία φέτα από τη μελιτζάνα και αδειάζουμε τη σάρκα της.
  5. Αφαιρούμε μία φέτα από το κολοκύθι κι αδειάζουμε τη σάρκα του.
  6. Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες κατά τα 3/4, φροντίζοντας κάθε λαχανικό να έχει και ζουµάκι μέσα του.
  7. Σκεπάζουμε µε τα καπάκια τους και τα αραδιάζουμε στο ταψί τα  το ένα κοντά στο άλλο.
  8. Σε ένα μπολ βάζουμε τις 3 τριμμένες ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 φλ.) και τα ανακατεύουμε.
  9. Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι τα και περιχύνουμε µε τη σάλτσα.
  10. Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε τα καπάκια από τα .λαχανικά
  11. Σκεπάζουμε µε αλουμινόχαρτο το ταψί.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 1 ώρα και 15΄.
  13. Αφού περάσει το πρώτο μισάωρο ξεσκεπάζουμε το φαγητό να ξεροψηθούν και να μείνουν µε το λάδι τους.
Απόρρητο