Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα ανοίγουμε. Ξεκινάμε αφαιρώντας µία φέτα (καπάκι) από το πάνω μέρος της ντομάτας.
- Αδειάζουμε την ψίχα της σε μπολ, φροντίζοντας να μείνει τόση σάρκα πάνω στη φλούδα ώστε να µην ανοίξουν στη συνέχεια.
- Κόβουμε µία φέτα από το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
- Αφαιρούμε μία φέτα από τη μελιτζάνα και αδειάζουμε τη σάρκα της.
- Αφαιρούμε μία φέτα από το κολοκύθι κι αδειάζουμε τη σάρκα του.
- Γεμίζουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τα κολοκύθια και τις μελιτζάνες κατά τα 3/4, φροντίζοντας κάθε λαχανικό να έχει και ζουµάκι μέσα του.
- Σκεπάζουμε µε τα καπάκια τους και τα αραδιάζουμε στο ταψί τα το ένα κοντά στο άλλο.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τις 3 τριμμένες ντομάτες, το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1 φλ.) και τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι & πιπέρι τα και περιχύνουμε µε τη σάλτσα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τη φρυγανιά και πασπαλίζουμε τα καπάκια από τα .λαχανικά
- Σκεπάζουμε µε αλουμινόχαρτο το ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 1 ώρα και 15΄.
- Αφού περάσει το πρώτο μισάωρο ξεσκεπάζουμε το φαγητό να ξεροψηθούν και να μείνουν µε το λάδι τους.