Γεμιστά με πλιγούρι, θεϊκά ορφανά γεμιστά, που αντί απο ρύζι είναι γεμιστά με πλιγούρι και πολλοί τα θεωρούν τα καλυτερα γεμιστά.

Γεμιστά με πλιγούρι, θεϊκά ορφανά γεμιστά, που αντί απο ρύζι είναι γεμιστά με πλιγούρι και πολλοί τα θεωρούν τα καλυτερα γεμιστά.

  • προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα γεμιστά

  • 5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
  • 5 πιπεριές
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 1 φλ. πλιγούρι
  • 1 φλ. τρίμματα βαρελίσια σκληρή φέτα
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό
  • 1/2 ματσ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 480 Θερμίδες
    (kcal)
  • 35% Λιπαρά
  • 50% Υδατ/κες
  • 15 % Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Γεμίζουμε τα λαχανικά κατά τα 3/4

Ψήνουμε το πρώτο μισάωρο σκεπασμένα και μετά ξεσκεπάζουμε

Για τα λαχανικά

Κόβουμε πρώτα τη μελιτζάνα σε καρεδάκια και τη βάζουμε σε μπολ με νερό για 10΄.

Τη στραγγίζουμε καλά και τη σοτάρουμε με 3 κ.σ. από το συνολικό ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε αλάτι κι αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει. Την αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες.

Αφαιρούμε το καπάκι από τις ντομάτες και με κουτάλι αδειάζουμε σε μπολ την ψίχα.

Διαφήμιση

Για τη γέμιση

Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα από τις ντομάτες. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αλέθουμε ξανά.

Τα βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε το πλιγούρι.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη.

Τέλος ρίχνουμε τη σοταρισμένη μελιτζάνα, τη φέτα και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.

Γέμισμα & Ψήσιμο

Γεμίζουμε τα ορφανα γεμιστα κατά τα 3/4.

Σκεπάζουμε με τα καπάκια τους.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 ºC, στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα.

Το πρώτο μισάωρο το ταψί πρέπει να είναι σκεπασμένο.

Αξίζει να προσπαθήσετε αυτή την εναλλακτική συνταγή γεμιστά, και ακολουθήστε τις συμβολές μου για να φτιάχνετε πάντα τα καλυτερα γεμιστά.

Πλιγούρι με λαχανικά συνοδευτικό της Αργυρώς

Εσύ πως προτιμάς τα γεμιστά σου;

Συμβουλή του Ειδικού

Το σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού με μια επιλογή που δεν έχουμε πολυσυνηθίσει, τη γέμιση με πλιγούρι. Το διατροφικό του πλεονέκτημα είναι ότι μας δίνει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, συμβάλλοντας στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Παράλληλα, αποτελεί πολύ καλή πηγή μαγνησίου και φωσφόρου, καθώς και βιταμινών του συμπλέγματος Β, κυρίως Β1 και Β6, συμβάλλοντας στη σωστή λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών στο σώμα μας.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×