Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε πρώτα σε μία λεκάνη τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και με το σύρμα τα ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα, το γαρίφαλο και αραιώνουμε τη σόδα στο χυμό.
- Το ρίχνουμε στο μείγμα, καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.
- Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Ρίχνουμε το μισό αλεύρι, ζυμώνουμε και λίγο λίγο προσθέτουμε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
- Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν.
- Πλάθουμε σε πλεξίδα.
- Τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα σε ταψι και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 15 λεπτά.
- Όταν ξεκουραστεί πλάθονται πιο ωραία.
- Αν σπάει η ζύμη στο πλάσιμο, θέλουν απλά ξεκούραση.
- Μπορείτε να τα πασπαλίσετε με κανελοζάχαρη.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ