Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΜΥΡΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Πυρίμαχο σκεύος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΑΛΜΥΡΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ
- Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός τα αυγά με το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το κεφαλοτύρι.
- Σε μια λεκάνη τοποθετούμε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα.
- Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν τελείως και να αλευρωθούν.
- Περιχύνουμε τα αλευρωμένα κολοκύθια με το μείγμα αυγού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε το μείγμα για τη κολοκυθόπιτα αλμυρή.
- Ψήνουμε στους 170°C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 45-50 λεπτά, έως ότου ροδίσει και σταθεροποιηθεί η κολοκυθόπιτα αλμυρή.
- Την αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.