Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ
- Μουσκεύουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 10΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
- Αν τα φρέσκα μανιτάρια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα
- Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντάς τα συχνά.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
- Προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
- Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλ. από τη σάλτσα των μανιταριών.
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.
- Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ο πουρές
- Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
- Ανακατεύουμε το πουρέ να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε.