Για τα μανιτάρια στιφάδο
Μουσκεύουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 10΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
Αν τα φρέσκα μανιτάρια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα
Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.
Προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο.
Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Για τον πουρέ
Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλ. από τη σάλτσα των μανιταριών.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ο πουρές
Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.
Ανακατεύουμε το πουρέ να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε
Μάθετε τους κατάλληλους χειρισμούς για τα μανιτάρια και ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή.