Για τα μανιτάρια στιφάδο
Μουσκεύουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 20΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.
Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια στα 2 ή στα 4 αν είναι μεγάλα (μέγεθος μπουκιάς). Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για τα μανιτάρια στιφάδο για 7΄- 8΄, μέχρι να γίνουν διάφανα, ανακατεύοντάς τα συχνά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο. Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Για τον πουρέ
Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλ. από τη σάλτσα των μανιταριών.
Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.
Αφού φτιάξετε τα μανιτάρια στιφάδο, δείτε εδώ πως θα ξεμυρίσουν τα χέρια σας από το κρεμμύδι!
Μάθετε τους κατάλληλους χειρισμούς για τα μανιτάρια και ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή