Μανιτάρια στιφάδο, ένας διαφορετικός και πραγματικά πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τα μανιτάρια.

Μανιτάρια στιφάδο, ένας διαφορετικός και πραγματικά πεντανόστιμος τρόπος να μαγειρέψετε τα μανιτάρια.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
97
  • 1 κιλό φρέσκα ανάμεικτα μανιτάρια (καθαρισμένα)
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα porcini
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 6 μέτρια κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμ. ντοματάκια πομοντόρια (συσκευασμένα
  • αποφλοιωμένα και χωρίς σπόρους)
  • 1 κλαδάκι (ή 1/2 κ.γλ. αποξηραμένο) φρέσκο θυμάρι
  • 1/3 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. καλαμποκάλευρο
  • 3 φλ. ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τα μανιτάρια στιφάδο

    Μουσκεύουμε πρώτα τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για 10΄, μέχρι να ανακτήσουν τη χαμένη υγρασία και τον όγκο τους.

    Αν τα φρέσκα μανιτάρια είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση αν είναι μικρά τα αφήνουμε ολόκληρα

    Σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 7΄- 8΄, μέχρι να καραμελώσουν, ανακατεύοντάς τα συχνά.

    Προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό.

    Προσθέτουμε το κρασί, τα πομοντόρια και αλατοπίπερο.

    Βράζουμε για 5΄ δυνατά και έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά, συνεχίζοντας το βράσιμο για 15΄ ακόμη, με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

    Για τον πουρέ

    Μανιτάρια στιφάδο της Αργυρώς

    Ζεσταίνουμε το ζωμό ή το νερό και προσθέτουμε 1/2 φλ. από τη σάλτσα των μανιταριών.

    Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε βροχηδόν, ανακατεύοντας με σύρμα, το καλαμποκάλευρο.

    Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει ο πουρές

    Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο αλάτι και το μοσχοκάρυδο.

    Ανακατεύουμε το πουρέ να λιώσει το βούτυρο και σερβίρουμε

    Μάθετε τους κατάλληλους χειρισμούς για τα μανιτάρια.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται