Πράσινη σαλάτα µε σος γιαουρτιού

Ανακάλυψε το πιο γευστικό ντρέσινγκ για σαλάτα μαρουλιού! Ελαφρύ, δροσερό και πανεύκολο στην προετοιμασία.

Εύκολη
0:10

4 μερίδες

10 λεπτά

ντρεσινγκ για σαλατα μαρουλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τα λαχανικά (iceberg, μαρούλι, φύλλα baby ρόκας) και τα στραγγίζουμε.
  2. Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε μια σαλατιέρα.
  3. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
  4. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε κι αυτά.
  5. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και τα χτυπάμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Ελέγχουμε και διορθώνουμε την οξύτητα και το αλάτι.
  7. Εάν θέλουμε πιο αραιή σύσταση, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Έτσι θα γίνει πιο ρευστό το αποτέλεσμα.
  8. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, προσθέτουμε τα κρουτόν και ανακατεύουμε απαλά.

Tips

  • Η σάλτσα γιαουρτιού που περισσεύει τη βάζουμε σε γυάλινο δοχείο με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για περίπου μία εβδομάδα.
  • Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως συνοδευτική σάλτσα για κοτόπουλο ή κρέας, αλλά και ως ντιπ για ωμά ή ψητά λαχανικά.
  • Περιχύστε το ντρέσινγκ την τελευταία στιγμή πάνω στη σαλάτα, ώστε να μη μαλακώσουν τα λαχανικά και τα κρουτόν.
Απόρρητο