Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΤΝΕΫ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΤΝΕΫ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ CHUTNEY ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
- Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί.
- Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε τις μελιτζάνες για το chutney για περίπου μισή ώρα.
- Πότε πότε τις ανακατεύουμε καθώς ψήνονται.
- Όταν ψηθούν, τις πολτοποιούμε με πιρούνι η στο μπλέντερ.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′-4′.
- Προσθέτουμε το σκόρδο για 1′.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό και αφήνουμε να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
- Μαγειρεύουμε για 25′ να πυκνώσει το chutney.
- Προσθέτουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε 20′ επιπλέον.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς , την κρέμα μπαλσάμικο και την κέτσαπ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ξυνομυζήθρα.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
- Κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στη μέση.
- Την τρίβουμε πάνω στο χωριάτικο ψωμί.
- Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα.
- Χτυπάμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε τις μπρουσκέτες.
- Αλείφουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με το τσάτνεϋ μελιτζάνας.
Φτιάξτε μόνοι σας σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς για να χρησιμοποιήσετε στο τσάτνεϋ μελιτζάνας
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ