Εκτέλεση
Για το chutney ψητής μελιτζάνας
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για το chutney για περίπου μισή ώρα. Πότε πότε τις ανακατεύουμε καθώς ψήνονται. Όταν ψηθούν, τις πολτοποιούμε με πιρούνι η στο μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′-4′. Προσθέτουμε το σκόρδο για 1′. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό και αφήνουμε να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Μαγειρεύουμε για 25′ να πυκνώσει το chutney. Προσθέτουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε 20′ επιπλέον. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς , την κρέμα μπαλσάμικο και την κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ξυνομυζήθρα.
Για τις μπρουσκέτες κόβουμε την σκελίδα
σκόρδο (δείτε πως θα ξεμυρίσουν τα χέρια σας από το σκόρδο) στη μέση. Την τρίβουμε πάνω στο χωριάτικο ψωμί. Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλατοπίπερο και το θυμάρι και περιχύνουμε τις μπρουσκέτες. Αλείφουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με το τσάτνεϋ μελιτζάνας.
Μετά το τσάτνεϋ δοκιμάστε να φτιάξετε και την σάλσα πέστο βασιλικού
Επίσης, δείτε εδώ καλοκαιρινές σάλτσες, chutneys και dips