Για το chutney μελιτζάνας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί.
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε τις μελιτζάνες για το chutney για περίπου μισή ώρα.
Πότε πότε τις ανακατεύουμε καθώς ψήνονται.
Όταν ψηθούν, τις πολτοποιούμε με πιρούνι η στο μπλέντερ.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′-4′.
Προσθέτουμε το σκόρδο για 1′.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό και αφήνουμε να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
Μαγειρεύουμε για 25′ να πυκνώσει το chutney.
Προσθέτουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε 20′ επιπλέον.
Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς , την κρέμα μπαλσάμικο και την κέτσαπ.
Ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ξυνομυζήθρα.
Για τις μπρουσκέτες
Κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στη μέση.
Την τρίβουμε πάνω στο χωριάτικο ψωμί.
Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα.
Χτυπάμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε τις μπρουσκέτες.
Αλείφουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με το τσάτνεϋ μελιτζάνας.