Chutney ψητής μελιτζάνας

Τσάτνεϊ μελιτζάνας, συνδυασμένο με τραγανές μπρουσκέτες, Από τις πιο ωραίες κι εύκολες καλοκαιρινές συνταγές που έχετε φτιάξει ποτέ!

Εύκολη
0:55

6

10 λεπτά

45 λεπτά

chutney - τσάτνεϊ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΤΝΕΪ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΤΝΕΪ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.
  2. Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί.
  3. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Ψήνουμε τις μελιτζάνες για το chutney για περίπου μισή ώρα. Πότε πότε τις ανακατεύουμε καθώς ψήνονται.
  5. Όταν ψηθούν, τις πολτοποιούμε με πιρούνι η στο μπλέντερ.
  6. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′-4′.
  7. Προσθέτουμε το σκόρδο για 1, και στη συνέχεια οροσθέτουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό και αφήνουμε να μαλακώσουν.
  8. Ρίχνουμε τη ρίγανη, το βασιλικό, τον κόλιανδρο και τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες.
  9. Μαγειρεύουμε για 25′ να πυκνώσει το chutney.
  10. Προσθέτουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε 20′ επιπλέον.
  11. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  12. Προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς, την κρέμα μπαλσάμικο και την κέτσαπ.
  13. Ανακατεύουμε καλά.
  14. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ξυνομυζήθρα.

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ

  1. Κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στη μέση.
  2. Την τρίβουμε πάνω στο χωριάτικο ψωμί.
  3. Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα.
  4. Χτυπάμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε τις μπρουσκέτες.
  5. Αλείφουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με το τσάτνεϊ μελιτζάνας.
  6. Φτιάξτε μόνοι σας σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς για να χρησιμοποιήσετε στο τσάτνεϊ μελιτζάνας.
Απόρρητο