Συνδυασμένο με τραγανές μπρουσκέτες απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Είναι από τις πιο ωραίες κι εύκολες καλοκαιρινές συνταγές που έχετε φτιάξει...

Συνδυασμένο με τραγανές μπρουσκέτες απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Είναι από τις πιο ωραίες κι εύκολες καλοκαιρινές συνταγές που έχετε φτιάξει ποτέ!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το τσάτνεϋ

  • 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 συσκ. ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
  • 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο κόλιανδρο
  • 1/2 φλ. κρέμα βαλσαμικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1/2 φλ. σάλτσα πιπεριάς (asian sauce)
  • 1/2 φλ. κέτσαπ
  • Κατσικίσιο τυρί
  • Ξυνομυζήθρα ή γαλοτύρι (προαιρετικά)
  • Για τις μπρουσκέτες
  • 6 φέτ. χωριάτικο ψωμί με προζύμι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το chutney ψητής μελιτζάνας

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC.

    Αραδιάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί.

    Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ξίδι μπαλσάμικο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ψήνουμε τις μελιτζάνες για το chutney για περίπου μισή ώρα.

    Πότε πότε τις ανακατεύουμε καθώς ψήνονται.

    Όταν ψηθούν, τις πολτοποιούμε με πιρούνι η στο μπλέντερ.

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3′-4′.

    Προσθέτουμε το σκόρδο για 1′.

    Προσθέτουμε τις πιπεριές και το μαϊντανό και αφήνουμε να μαλακώσουν.

    Προσθέτουμε τη ρίγανη, το βασιλικό και τον κόλιανδρο και τέλος τις ψιλοκομμένες ντομάτες.

    Μαγειρεύουμε για 25′ να πυκνώσει το chutney.

    Προσθέτουμε τον πουρέ της μελιτζάνας και σιγοβράζουμε 20′ επιπλέον.

    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

    Προσθέτουμε τη σάλτσα πιπεριάς , την κρέμα μπαλσάμικο και την κέτσαπ.

    Ανακατεύουμε καλά.

    Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και ξυνομυζήθρα.

    Διαφήμιση

    Για τις μπρουσκέτες

    Κόβουμε την σκελίδα σκόρδο στη μέση.

    Την τρίβουμε πάνω στο χωριάτικο ψωμί.

    Φρυγανίζουμε το ψωμί στο γκριλ ή σε φρυγανιέρα.

    Χτυπάμε σε μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι και περιχύνουμε τις μπρουσκέτες.

    Αλείφουμε με το τυρί και γαρνίρουμε με το τσάτνεϋ μελιτζάνας.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×