Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Για να φτιάξουμε τη συκωταριά σε φύλλο κρούστας, πρώτα τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για 8΄-10΄.
- Αφήνουμε τη συκωταριά να στραγγίσει καλά και την ψιλοκόβουμε σε όσο πιο μικρά κομμάτια γίνεται.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά για 5΄-6΄.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε μαζί με το ξερό κρεμμύδι, να γυαλίσουν στο λάδι της συκωταριάς για 3΄-4΄.
- Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε 1 φλ. νερό.
- Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε τη γέμιση μέχρι να απορροφήσει όλα τα υγρά της και να σκάσει το ρύζι.
- Τέλος πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο στη γέμιση και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε στη μέση.
- Λαδώνουμε μισό φύλλο, γεμίζουμε με 2 κ.σ γέμιση και κλείνουμε σε πακετάκι.
- Λαδώνουμε το άλλο μισό φύλλο και κλείνουμε μέσα τον μποξά. Ομοίως φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους μποξάδες.
- Τους αραδιάζουμε σε λαμαρίνα λαδωμένη με την ένωση προς τα κάτω.
- Τους λαδώνουμε με πινέλο και τους ψήνουμε για 25΄-30΄ στους 180οC στις αντιστάσεις, να ροδίσουν καλά.
Tips
- Βασική προϋπόθεση για να γίνουν τραγανοί οι μποξάδες είναι η γέμιση να πιει όλα τα υγρά της.