Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε τα φύλλα και τα κόβουμε κατά μήκος σε 3 λωρίδες. Τα σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθούν.
- Παίρνουμε μία λωρίδα φύλλου, τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και τοποθετούμε πάνω της δεύτερη λωρίδα.
- Διπλώνουμε τριγωνικά και στο τέλος κόβουμε το τρίγωνο στη μέση, προσέχοντας να μην πιέζουμε τα φύλλα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
- Στερεώνουμε στη σχισμή κάθε τριγώνου λίγη διπλωμένη λαδόκολλα με μια μικρή μπάλα από τσαλακωμένο αλουμινόχαρτο (για να διατηρηθεί το σχήμα).
- Ψήνουμε στους 160–170°C για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν
- Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για περίπου 4 λεπτά.
- Το ένα από τα δύο (τρίγωνα ή σιρόπι) πρέπει να είναι κρύο και το άλλο ζεστό. Συνήθως, βουτάμε τα ζεστά τρίγωνα στο κρύο σιρόπι, αλλά και το αντίστροφο λειτουργεί εξίσου καλά.
- Αφήνουμε τα σιροπιασμένα τρίγωνα σε πιατέλα να κρυώσουν εντελώς πριν τα γεμίσουμε.
ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
- Βάζουμε το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα) με τη βανίλια (κομμένη στη μέση) σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το λίγο γάλα που κρατήσαμε, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το κονιάκ.
- Όταν το γάλα ζεσταθεί αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το κλωνάρι της βανίλιας, ξύνουμε τους σπόρους και τους προσθέτουμε στο γάλα. Αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία του γάλακτος.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα.
- Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Όταν η κρέμα αρχίσει να βράζει, ανακατεύουμε έντονα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να δέσει.
- Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου (περίπου 45’). Διατηρείται στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.
- Αν θέλουμε πιο αφράτη κρέμα, προσθέτουμε 250 γρ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος (σε παχύρρευστη μορφή) αφού η κρέμα έχει κρυώσει.
- Για σοκολατένια εκδοχή: Όσο η κρέμα είναι ακόμα ζεστή, προσθέτουμε τριμμένη κουβερτούρα ή ξύσμα σοκολάτας και ανακατεύουμε να λιώσει.
- Όταν τα τρίγωνα έχουν κρυώσει εντελώς, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε την κρέμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής.
- Γεμίζουμε προσεκτικά το εσωτερικό τους με την κρέμα.
Tips
- Μπορείτε να βάλετε κλωνάρι βανίλιας, υγρή βανίλια ή κάψουλα βανίλιας.











