Ταλιατέλες µε µελάνι σουπιάς και σολοµό

Φανταστική συνταγή για μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και σολωμό. Είναι εντυπωσιακή και θα την αγαπήσετε.

Δύσκολη
0:25

5

10 λεπτά

15 λεπτά

μακαρόνια με μελάνι σουπιάς και σολωμο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ µΕ µΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟµΟ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ µΕ µΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟµΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄.
  2. Προσθέτουμε το σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη.
  3. Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά.
  5. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
  6. Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.
  7. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  8. Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Απόρρητο