Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ µΕ µΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟµΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ µΕ µΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟµΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2΄.
- Προσθέτουμε το σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1΄ ακόμη.
- Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε 2΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος light, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε τη σάλτσα για 4-5΄ έως ότου πυκνώσει ελαφρά.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
- Διατηρούμε τη σάλτσα σκεπασμένη για να μην κάνει πέτσα.
- Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε καλά και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
- Τις περιχύνουμε με τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.