Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ
- Ξεκινάμε το προφιτερόλ με μπισκότα, κρατώντας μισό φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο στην κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε να ζεσταθεί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, το αλεύρι, το αλάτι, τη βανίλια, το αυγό και το κρύο γάλα, τ’ ανακατεύουμε και προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό γάλα.
- Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε την τριμμένη κουβερτούρα γάλακτος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Την παγώνουμε.
- Βάζουμε σε ένα μπολ ή ποτήρι λίγη κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε μπισκότο, ξανά κρέμα και γαρνίρουμε με σαντιγί και ξύσμα σοκολάτας.