Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΠΙΤΑ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ
- Αφήνουμε πρώτα τη ζύμη που θα χρησιμοποιήσουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάστη, για να γίνει πιο λεπτό.
- Τρίβουμε το κασέρι σε χοντρό τρίφτη.
- Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα, την κόβουμε στα 4, αφαιρούμε τους σπόρους και την ξανακόβουμε σε μικρά καρεδάκια. Τη βάζουμε σε μπολ, τη ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε.
- Ακουμπάμε το 1 φύλλο της ζύμης σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί.
- Βάζουμε επάνω το μισό κασέρι, τον παστουρμά και την ψιλοκομμένη ντομάτα.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
- Ανοίγουμε πιο λεπτό και το δεύτερο φύλλο της ζύμης.
- Με τα δάχτυλα, αλείφουμε περιμετρικά το κάτω φύλλο με λίγο νερό.
- Σκεπάζουμε την πίτα πατώντας καλά τις ενώσεις γύρω γύρω, με τα δάχτυλα ή με ένα πιρούνι, για να κολλήσουν τα δυο φύλλα μεταξύ τους.
- Με τη μύτη του μαχαιριού κάνουμε 4-5 χαρακιές στην επιφάνεια της πίτας.
- Αλείφουμε με λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και παπαρουνόσπορο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200 ºC, για περίπου 25′, μέχρι να ροδίσει.
Tips
- Οι χαρακιές στην επιφάνεια της πίτας είναι απαραίτητες, ώστε να εξατμίζεται η υγρασία της γέμισης.
- Ξεφλουδίζουμε την ντομάτα και στεγνώνουμε πολύ καλά τη σάρκα της, ώστε να μην έχουμε περιττή υγρασία στο φύλλο και μας νοτίσει η πίτα.