Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
ΜΥΖΗΘΡΟΠΙΤΑΚΙΑ
- Τα μυζηθροπιτάκια με μέλι και φύλλο κρούστας είναι τραγανά, πεντανόστιμα και ονειρεμένα!
- Βάζουμε πρώτα σε μπολ τη μυζήθρα και τη λιώνουμε με πιρούνι.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: τα αυγά, την κανέλα, τη μαστίχα και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα και κόβουμε, κατά μήκος της μακριάς πλευράς, 5 λωρίδες.
- Κρατάμε τη μια λωρίδα να δουλεύουμε και καλύπτουμε τα υπόλοιπα φύλλα με νωπή πετσέτα.
- Αλείφουμε με βούτυρο τη μια λωρίδα φύλλου, ακουμπάμε 1 κουταλάκι γέμιση και κλείνουμε σε τρίγωνο.
- Αφού τα τελειώσουμε όλα, τα τηγανίζουμε για λίγα λεπτά σε καυτό λάδι.
- Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
- Τα αραδιάζουμε σε πιατέλα, τα περιχύνουμε με μπόλικο θυμαρίσιο μέλι και τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
- Τα μισά μπορούμε να τα αφήσουμε να κρυώσουν και να τα πασπαλίσουμε με κανελοζαχαρη.
- Επίσης, αντί για τηγάνι, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο.
- Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω και τα ψήνουμε στους 160°C, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά να ροδίσουν.
- Ζεστά όπως είναι, τα περιχύνουμε με μέλι και κανέλα.