Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας ξεκοκαλίσει το μπούτι. Χρειαζόμαστε μπούτι με πολύ ψαχνό, όχι από μικρό ζώο.
- Βάζουμε πρώτα τις πατάτες σε μπολ.
- Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε λίγη αποξηραμένη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε την λαδόκολλα στον πάγκο.
- Κάνουμε στρώση με τις πατάτες.
- Απλώνουμε το ανοιγμένο μπούτι επάνω στις πατάτες.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πλευράς που αφαιρέσαμε το κόκαλο με μουστάρδα.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το ζυγούρι στη λαδόκολλα.
- Βάζουμε τα δοντάκια σκόρδο σε όλη την επιφάνεια.
- Απλώνουμε το τυρί σε κυβάκια σε όλη την επιφάνεια.
- Σκορπάμε τα κλαδάκια των φρέσκων μυρωδικών.
- Τυλίγουμε το μπούτι σε ρολό σφιχτό.
- Αλείφουμε εξωτερικά με το μαλακό βούτυρο και πασπαλίζουμε μπόλικο αλατοπίπερο.
- Τυλίγουμε τις λαδόκολλες ώστε να φυλακίσουμε τις πατάτες με το μπούτι σφιχτά σε πακέτο.
- Βάζουμε το πακέτο πάνω στις άλλες δύο λαδόκολλες και φυλακίζουμε καλά τα υλικά.
- Δένουμε με σπάγκο.
- Ακουμπάμε σε ταψί, φροντίζοντας οι πατάτες να εφάπτονται στο ταψί.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 1 ώρα.
- Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150ºC και συνεχίζουμε το σιγανό ψήσιμο για 2 ώρες.
- Κατά τη διάρκεια του πολύωρου ψησίματος αναποδογυρίζουμε αρκετές φορές το πακέτο, ώστε να ανεβοκατεβαίνουν τα υγρά και να μελώσουν οι πατάτες.