Σπετσοφάι πηλιορείτικο παραλλαγή

Είναι πλούσιο σε γεύση και με υλικά που αγαπώ να συνδυάζω. Η μελιτζάνα και οι γίγαντες (παραλλαγή) ποτίζουν με γλύκα το φαγητό μου και το τελικό αποτέλεσμα είναι μαγικό

4

5 λεπτά

20 λεπτά

πηλιορείτικο σπετσοφάι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΠΗΛΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΣΠΕΤΣΟΦΑΙ

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα λουκάνικα.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και την καυτερή πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας.
  6. Ψήνουμε για 1 λεπτό.
  7. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τους γίγαντες τις ντομάτες κι ελάχιστο νερό.
  9. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.
  10. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15′ περίπου να μελώσει η σάλτσα.
  11. Σερβίρεται με μπόλικο ψωμί γιατί αυτό το φαγητό θέλει βουτιές.
Απόρρητο