Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ (30-34 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ (30-34 ΚΟΜΜΑΤΙΑ)
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥ
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και με ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε δυνατά μέχρι να μοιάζει το μείγμα με πουρέ πατάτας στην όψη και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ανοιχτή επιφάνεια να κρυώσει ελαφρά.
- Το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά σταδιακά, ανακατεύοντας με τη ξύλινη κουτάλα μέχρι το μείγμα να γίνει απαλό και μεταξένιο.
- Βάζουμε τη ζύμη για σου μέσα σε κορνέ και κόβουμε τρύπα με διάμετρο 1,5 εκ.
- Σε ταψί με λαδόκολλα ψησίματος κόβουμε σουδάκια με διάμετρο 3 εκ.
- Αραιά μεταξύ τους.
- Βρέχοντας τα ακροδάχτυλα ισιώνουμε την επιφάνεια από τα σου.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 190ºC για 15΄ να πάρουν όγκο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160ºC και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄ περίπου επιπλέον, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Μόλις μπορούμε να τα πιάσουμε, μετά από λίγα λεπτά, κάνουμε με μαχαιράκι μυτερό τρύπα στη βάση τους για να μην λασπώσουν εσωτερικά.
- Φανταστείτε, τα σου γίνονται σαν μπαλονάκια που κρατάνε μέσα τη θερμοκρασία από το ψήσιμο και στο τέλος θα νοτίσουν μέσα.
- Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
- Αν δεν τα καταναλώσετε όλα, βάλτε στα σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Βάζουμε την σοκολάτα ψιλοκομμένη σε μπολ για μπεν μαρί σε χαμηλή φωτιά και να λιώσει.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και το μέλι.
- Ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
- Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας για να έχουμε μια παχύρρευστη και ζεστή σως σοκολάτας.
- Αφήνουμε λίγο να γίνει χλιαρή και να σταθεροποιηθεί ελαφρά η σως σοκολάτας.
- Την κάνουμε όσο ρευστή θέλουμε.
- Προσθέτοντας ή αφαιρώντας γάλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ
- Γεμίζουμε τα σου από κάτω ή τα κόβουμε στη μέση, με παγωτό (μαλακό παγωτό σε κορνέ) και τα βάζουμε σε μπολ ή σε δίσκο, περιχύνοντας τα ταυτόχρονα με ρευστή σως σοκολάτας.
- Αν θέλουμε, τα γεμίζουμε με σαντιγί ή κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα σερβίρουμε με παγωτό και σως σοκολάτας.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Φτιάχνουμε μπόλικα σου, αφού τα ψήσουμε και κρυώσουν τα διατηρούμε σε σακούλα τροφίμων στην κατάψυξη.
- Τα φρεσκάρουμε λίγα λίγα, ανάλογα ποσά χρειαζόμαστε, βάζοντας τα για 10΄ στους 170°C αέρα, ώστε να τραβήξουν την υγρασία της κατάψυξης και να γίνουν αφράτα σαν να τα έχεις φτιάξει εκείνη τη στιγμή.