Kέικ με μερέντα

Αυτό το κέικ με μερέντα αποτελείται από 4 στρώσεις μαλακό, πλούσιο κέικ βανίλιας γεμιστό με κρέμα πραλίνα με εξαιρετικά πλούσια γεύση.

Μεσαία
0:45

10

20 λεπτά

25 λεπτά

κεικ με μερεντα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑ

Εξοπλισμός

Μίξερ με κάδο

Σχάρα

Φόρμα

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑ

Εκτέλεση

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΒΑΝΙΛΙΑΣ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα ή στους 170°C στις αντιστάσεις για να ψήσουμε το κέικ με μερέντα.
  2. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες 20 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.
  3. Βάζουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά.
  4. Από την ώρα που θα ενωθούν τα υλικά σταματάμε το χτύπημα.
  5. Δεν πρέπει να παιδέψουμε πολύ το μείγμα για κέικ.
  6. Το μείγμα για κέικ πρέπει να πέφτει εύκολα από το κουτάλι.
  7. Ισομοιράζουμε το μείγμα για κέικ στις δυο έτοιμες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 25 λεπτά.
  8. Όταν ροδίσουν και ξεκολλήσουν γύρω-γύρω από τη φόρμα του κέικ είναι έτοιμα.
  9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 με 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.
  10. Με μαχαίρι ξεκολλάμε γύρω-γύρω από τα τοιχώματα.
  11. Αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  12. Τα κόβουμε στη μέση οριζόντια, δημιουργώντας 4 φέτες παντεσπάνι.
  13. Αλείφουμε στρώση κρέμα – πραλίνα κάθε παντεσπάνι και αλείφουμε γύρω γύρω την τούρτα.

ΚΡΕΜΑ ΠΡΑΛΙΝΑ

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το μαλακό βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε χαμηλή ταχύτητα.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και τη βανίλια.
  3. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Προσθέτουμε την πραλίνα και δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ.
  5. Χτυπάμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε την κρέμα από 150 με 200 γραμ. (ανάλογα πόσο αραιή ή σφιχτή τη θέλουμε).
  6. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει λεία η κρέμα και να είναι αφράτη.

Tips

  • Προσοχή! Για να ψηθεί ωραία δεν πρέπει να ανοιγοκλείνουμε το φούρνο.
Απόρρητο