Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- Βάζουμε πρώτα το αλεύρι σε μπολ.
- Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε όλα τα υλικά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε στο κέντρο, παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι για την εύκολη ζύμη κουρού με γιαούρτι από την Αργυρώ.
- Αφού ενωθούν σε ζύμη τα υλικά και καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ, βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο.
- Η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
- Πρέπει να είναι εύπλαστη, αφράτη και απαλή σαν δέρμα μωρού.
- Χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη.
- Πλάθουμε δύο μπάλες ζύμης, πατάμε ελαφρά με τις παλάμες να γίνουν πλακέ και τις τυλίγουμε σε μεμβράνη ή λαδόκολλα.
- Τις τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30´, ώστε να παγώσει καλά το βούτυρο να ξεκουραστεί η ζύμη και να μπορούμε να ανοίξουμε το φύλλο.
- Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια τα δύο φύλλα με χοντρό πλάστη.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν πρόκειται να κάνουμε πίτα με την νόστιμη ζύμη κουρού με γιαούρτι, το πάχος του κάθε φύλλου πρέπει να είναι περίπου 0,3 χιλιοστά, όχι πολύ λεπτό ούτε πολύ χοντρό.
- Δε ξεχνάμε στη μεγάλη πίτα να χαράξουμε την επιφάνεια πριν το ψήσιμο σε μερικά σημεία.
- Ανάλογα την προτίμηση σας το φύλλο μπορεί να είναι ελαφρώς πιο παχύ.
- Για να γυαλίζει το φύλλο, αλείφουμε πριν το ψήσιμο με διάλυμα αυγού, γάλα ή και τα δυο μαζί.
- Όταν καλοψηθεί και ροδίσει, είναι αφράτη, θρυμματιστή και πεντανόστιμη.
- Είναι ιδανική για πίτες ανοιχτές ή μισοσκεπασμένες.
- Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και γεμίστε την ζύμη με γιαούρτι με ό,τι έχετε στο ψυγείο.
- Λαχανικά, τυριά ή περισσεύματα φαγητού. Το αποτέλεσμα είναι τέλειο.