Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το νερό και το μεταφέρουμε στη φωτιά.
- Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το ξίδι και λίγο αλάτι.
- Σπάμε ένα ένα τα αυγά και τα βάζουμε προσεκτικά ολόκληρα μέσα στο βραστό νερό.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι και να γίνουν τα αυγά ποσέ – ανά διαστήματα, τα περιχύνουμε με το ζουμί να ασπρίσουν και από πάνω.
- Φρυγανίζουμε για λίγο το χθεσινό ψωμί, το κόβουμε σε μπουκιές και το μοιράζουμε σε δύο πιάτα.
- Προσθέτουμε από πάνω μικρά κομμάτια τυριού.
- Σερβίρουμε από δύο αυγά στη μερίδα και ισομοιράζουμε τον καυτό ζωμό.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.
- Σερβίρουμε αυτό το υγιεινό πρωινό, ζεστό και ζουμερό.