• προετοιμασία 1 λεπτά
  • μαγείρεμα 3 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 2 ολόφρεσκα αυγά
  • 1/2 κ.γλ. ξύδι από κρασί
  • Για το σερβίρισμα
  • 1 αβοκάντο πολύ μαλακό
  • μαύρο ψωμί
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αυγά ποσέ

    Για τέλεια αυγά ποσέ,

    αυτό που έχει σημασία είναι τα αυγά να είναι ολόφρεσκα. Τα αυγά ποσέ μπορεί να έχουν ξενόφερτη προέλευση και να μην ανήκουν στο βαρύ πυροβολικό των ελληνικών συνταγών, έχουν όμως αγαπηθεί τα τελευταία χρόνια από πολλούς. Και πώς να μην αγαπηθούν όταν μόνο και μόνο η όψη του κρόκου να τρέχει βελούδινα πάνω στο ασπράδι φτάνει για να ξετρελάνει τους πάντες. Είναι υγιεινά, είναι απολαυστικά, γίνονται εύκολα και συνδυάζονται με χίλιους δυο τρόπους. Πάνω σε πίτσα, σε σαλάτα, σε ανοικτό σάντουιτς με αβοκάντο ή πάνω σε τηγανιτές πατάτες μαζί με τριμμένη φέτα ή γραβιέρα! Επιλέξτε τον τρόπο που σας βολεύει να τα φτιάχνετε και θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να καταλάβετε πόσο φρέσκο είναι ένα αυγό για να φτιάξετε τα καλύτερα αυγά ποσέ. Πάμε να δούμε τους δύο τρόπους που μπορούμε να φτιάξουμε αυγά ποσέ.

    Πρώτος τρόπος για αυγά ποσέ

    • Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε νερό.
    • Το νερό πρέπει να έχει 5-6εκ. βάθος μέσα στην κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε το ξύδι.
    • Βάζουμε το νερό να σιγοβράζει.
    • Χαμηλώνουμε σε χαμηλή φωτιά ίσα που να κοχλάζει ελαφρά.
    • Σπάμε με προσοχή ένα ένα τα αυγά μέσα σε ένα μπολ το καθένα.
    • Με το σύρμα ή με τρυπητή κουτάλα, δημιουργούμε δίνη νερού στην κατσαρόλα ανακατεύοντας κυκλικά το νερό.
    • Με τη φορά της δίνης νερού θα βοηθήσουμε το ασπράδι να καλύψει τον κρόκο σωστά.
    • Πάμε το μπολ με το σπασμένο αυγό όσο πιο κοντά στο ζεστό νερό γίνεται.
    • Αμέσως ρίχνουμε το αυγό.
    • Πρώτα πρέπει να πέσει το ασπράδι και μετά ο κρόκος στο κέντρο της δίνης του βραστού νερού.
    • Αφήνουμε να σιγοβράσει για 3′ ακριβώς.
    • Με τρυπητή κουτάλα προσεκτικά αφαιρούμε το αυγό σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τα επόμενα αυγά ποσέ.

    Δεύτερος τρόπος

    • Σε μία κατσαρόλα με νερό που κοχλάζει, απαλά ρίχνουμε το ξύδι και ρίχνουμε τα αυγά .
    • Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά.
    • Σβήνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε τα αυγά στο νερό να σετάρει μέσα στο ζεστό νερό.
    • Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα τα αυγά ποσέ σε απορροφητικό χαρτί.

    Αν σας άρεσαν διαβάστε ακόμα

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×