Κέικ σοκολάτας

Το απόλυτο κέικ σοκολάτας, με υγρή λιωμένη σοκολάτα στην καρδιά και απ’ έξω. Εύκολο με πλούσια γεύση που παραμένει υγρό και ζουμερό.

Εύκολη
1:10

12

15 λεπτά

55 λεπτά

κέικ σοκολάτασ - κέικ σοκολάτασ αργυρώ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Εξοπλισμός

Μίξερ χειρός

Μπεν Μαρί

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

    1. Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
    3. Αφήνουμε να γίνει χλιαρή ώστε όταν ενσωματωθεί στο μίγμα να μην κάψει τα αυγά.
    4. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο μια φόρμα 25εκ.

MΙΓΜΑ

    1. Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια.
    2. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μίγμα.
    3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
    4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
    5. Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα.
    6. Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν παουντερ με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του.
    7. Αδειάζουμε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.

ΨΗΣΙΜO

    1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 55 λεπτά περίπου.
    2. Προς το τέλος του ψησίματος βυθίζουμε στο κέντρο τη λάμα από ένα μαχαίρι.
    3. Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.
    4. Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.
    5. Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ - 1ΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

    1. Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.
    2. Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή.
    3. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
    4. Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό.
    5. Έπειτα ανακατεύουμε με σπατουλα, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.
    6. Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη, ξεκινώντας από το κέντρο του.
    7. Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.

ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ - 2ΟΣ ΤΡΟΠΟΣ

    1. Αχνίστε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη.

Tips

  • Προσοχή, αν δεν λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι ρευστή κι όταν κρυώσει πήζει!
Απόρρητο