Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Μίξερ χειρός
Μπεν Μαρί
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Αφήνουμε να γίνει χλιαρή ώστε όταν ενσωματωθεί στο μίγμα να μην κάψει τα αυγά.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με το κακάο μια φόρμα 25εκ.
MΙΓΜΑ
- Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κομπάκια.
- Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μίξερ χειρός για να αφρατέψει το μίγμα.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ενώ ταυτόχρονα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις βανίλιες.
- Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, το αμύγδαλο, το αλάτι, την κανέλα.
- Τέλος, απαλά ενσωματώνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπεικιν παουντερ με σπάτουλα για να μη χαθεί ο όγκος του.
- Αδειάζουμε το μίγμα στη βουτυρωμένη φόρμα.
ΨΗΣΙΜO
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα, για 55 λεπτά περίπου.
- Προς το τέλος του ψησίματος βυθίζουμε στο κέντρο τη λάμα από ένα μαχαίρι.
- Εάν βγει στεγνή τότε είναι έτοιμο.
- Αφού ψηθεί, το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα για 10 λεπτά.
- Το ξεφορμάρουμε για να κρυώσει τελείως, βάζοντάς το πάνω σε σχάρα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ - 1ΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
- Βάζουμε σε μπολ τη σοκολάτα, το μέλι, το βούτυρο.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μικρή.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα.
- Καλύπτουμε το μπολ για 1 λεπτό.
- Έπειτα ανακατεύουμε με σπατουλα, για να ομογενοποιηθεί καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή η επικάλυψη.
- Περιχύνουμε με τη μισή επικάλυψη, ξεκινώντας από το κέντρο του.
- Αφήνουμε λίγη ώρα να σταθεί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη επικάλυψη.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ - 2ΟΣ ΤΡΟΠΟΣ
- Αχνίστε την επιφάνειά του με ζάχαρη άχνη.
Tips
- Προσοχή, αν δεν λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στην κρέμα και μείνουν μικρά κομματάκια δε θα πήξει ποτέ! Όσο είναι ζεστή είναι ρευστή κι όταν κρυώσει πήζει!