Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ CHEESECAKE
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΟ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αλέθουμε ή τρίβουμε τα μελομακάρονα που περίσσεψαν με τα χέρια σε ένα μπολ, δηλαδή, μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ψιχουλιάζουμε το μίγμα.
- Σε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ., με αποσπώμενη βάση, στρώνουμε τα θρύμματα .
- Τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη του κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνειά του.
- Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.
- Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε μικρό ταψί 20 εκατοστών.
- Στο μεταξύ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με μίξερ χειρός, μέχρι να γίνει παχύρευστη, και να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Θα χρειαστεί περίπου 2 λεπτά χτύπημα.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα (απαραίτητα σε θερμοκρασία δωματίου), προσθέτουμε την άχνη, το ξύσμα και τη βανίλια.
- Απαλά ανακατεύουμε τα υλικά με κουτάλι.
- Τα ρίχνουμε στην παχύρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δεύτερα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία, με βελούδινη υφή.
- Αδειάζουμε την κρέμα για το γλυκό πάνω στη βάση με τα τρίματα.
- Ισιώνουμε την επιφάνεια της, και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα, να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
- Εναλλακτικά το βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα σε ένα λεπτό σουρωτήρι.
- Το χυμό, τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε συνέχεια, για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα, και αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, κι αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός.
- Προσθέτουμε τα καλά στραγγισμένα βύσσινα και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Την απλώνουμε στη παγωμένη βάση.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν καλά η κρέμα και η σάλτσα, και να μπορούμε να κόψουμε σε κομμάτια.
- Αν περισσέψει, το διατηρείτε στο ψυγείο αλλά πριν σερβίρετε το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει λίγο.