Τραχανάς σούπα με ντομάτα

Απλός και πεντανόστιμος κοκκινιστός τραχανάς σούπα με φέτα ή γιαούρτι. Παραδοσιακή συνταγή που ζεσταίνει, χορταίνει και θυμίζει σπιτικό comfort food!

Εύκολη
0:20

2 μερίδες

5 λεπτά

15 λεπτά

τραχανασ σουπα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
  2. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τραχανά και το ελαιόλαδο.
  3. Αλατίζουμε με προσοχή και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.
  4. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς.
  5. Σερβίρουμε τον τραχανά σε βαθιά πιάτα ή μπολ και προσθέτουμε από πάνω τρίμματα φέτας ή μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
  6. Αν ο τραχανάς μείνει στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά, απορροφά τα υγρά του και δένει περισσότερο.

Tips

  • Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό.
  • Ο κοκκινιστός τραχανάς έχει μοναδική νοστιμιά και πλούσια γεύση, όμως αν προτιμάτε, μπορείτε να τον ετοιμάσετε και λευκό, χωρίς ντομάτα — πιο ήπιος, αλλά εξίσου απολαυστικός.
Απόρρητο