Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση.
 - Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, τον τραχανά και το ελαιόλαδο.
 - Αλατίζουμε με προσοχή και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.
 - Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς.
 - Σερβίρουμε τον τραχανά σε βαθιά πιάτα ή μπολ και προσθέτουμε από πάνω τρίμματα φέτας ή μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε φρέσκο πιπέρι.
 - Αν ο τραχανάς μείνει στην κατσαρόλα για λίγα λεπτά, απορροφά τα υγρά του και δένει περισσότερο.
 
Tips
- Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό.
 - Ο κοκκινιστός τραχανάς έχει μοναδική νοστιμιά και πλούσια γεύση, όμως αν προτιμάτε, μπορείτε να τον ετοιμάσετε και λευκό, χωρίς ντομάτα — πιο ήπιος, αλλά εξίσου απολαυστικός.
 









