• προετοιμασία 2 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
744
  • 1 φλ. τραχανά γλυκό ή ξυνό
  • 5 φλ. νερό
  • 1 κοφτή κουταλιά πελτέ ντομάτας (ή 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες)
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • φέτα σε τρίμματα ή στραγγιστό γιαούρτι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τον τραχανά με ντομάτα

    Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το τυρί.

    Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς).

    Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε τον τραχανά με φέτα σε τρίμματα ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι. Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.

    Μη βράζετε τον τραχανά σε δυνατή φωτιά και φροντίστε να υπάρχει πάντα αρκετό νερό

    Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο.

    Μετά από αυτόν τον τραχανά, αποκλείεται να μην σκέφτεστε να φτιάξετε κι άλλες σούπες!

    Σερβίρετε τον κοκκινιστό τραχανά σε βαθιά πιάτα με τρίμματα φέτας ή ανακατέψτε στο πιάτο σας στραγγιστό γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή. Ο τραχανάς γίνεται και λευκός χωρίς ντομάτα αλλά ο κοκκινιστός έχει άλλη νοστιμιά.

    Δείτε λοιπόν εδώ τις καλύτερες σούπες για τον χειμώνα που διάλεξα για εσάς.

    Αν σας άρεσε ο κοκκινιστός τραχανάς, δοκιμάστε και την παρακάτω παραδοσιακή συνταγή για μοσχαράκι με τραχανά στη γάστρα:

    τσούκα ροδου μοσχάρι με πλιγούρι και τραχανα στη γαστρα στο πηλινο παραδοσιακη συνταγη ροδος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται