Εκτέλεση
Βάζουμε το νερό σε κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε προσθέτουμε τον πελτέ, τον τραχανά και το ελαιόλαδο.
Αλατίζουμε με προσοχή και τρίβουμε πιπέρι κατά βούληση.
Ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 13-15 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μαλακός μας αρέσει ο τραχανάς).
Σερβίρουμε τον τραχανά σε βαθιά πιάτα ή μπολ και ρίχνουμε τρίμματα φέτας ή με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι.
Τρίβουμε από πάνω φρέσκο πιπέρι.
Αν δεν υπάρχει αρκετό νερό και σταθεί για 5 λεπτά στην κατσαρόλα, θα το ρουφήξει όλο.
Σερβίρετε τον κοκκινιστό τραχανά σε βαθιά πιάτα με τρίμματα φέτας ή ανακατέψτε στο πιάτο σας στραγγιστό γιαούρτι για πιο κρεμώδη υφή. Ο τραχανάς γίνεται και λευκός χωρίς ντομάτα αλλά ο κοκκινιστός έχει άλλη νοστιμιά.
Δείτε λοιπόν εδώ τις καλύτερες σούπες για τον χειμώνα που διάλεξα για εσάς.