Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τον κιμά, το αβγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το ελαιόλαδο, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο.
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις αραδιάζουμε σε ένα δίσκο.
- Για σπυρωτό ρύζι στα γιουβαρλάκια, το μουλιάζουμε σε νερό για 15 λεπτά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα και τα κοτσάνια από άνηθο και μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
- Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια και όλα μαζί τα ρίχνουμε στη σάλτσα ντομάτας.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε τη σάλτσα για περίπου 25 με 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πυκνώσει.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.