Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Video
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα.
- Με κουτάλι ανακατεύουμε καλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα.
- Αλείφουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5 με 10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών.
- Ο χρόνος ψησίματος στους 180°C στις αντιστάσεις είναι 1 ώρα περίπου.
- Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.
- Αφού ψηθεί και ροδίσει, το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του.
- Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.
- Το τυρί είναι προαιρετικό.
- Μπορείτε να βάλετε οποιο σας αρέσει.
- Μόνο να μην είναι πολύ αλμυρό.
- Αν αυτο που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ αλμυρό μετριάστε το αλάτι
- Το μετράμε σε κοφτή κουτάλια, ποτέ γεμάτη.
- Αν διπλασιάσετε την ποσότητα της ζύμης, είναι καλό να το μοιράσετε σε δυο λαδωμένες μακρόστενες φόρμες, για να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και να στεγνώσει καλά το κέντρο του.
- Διαβάστε τα 12 μυστικά για το καλύτερο σπιτικό ψωμί που πρέπει να προσέξετε στην παρασκευή του.