Για το ψωμί με μπύρα
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το τυρί και το καρύδι και περιχύνουμε με τη μπύρα.
Με κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά, ώστε να γίνουν σαν το μείγμα του κέικ.
Αδειάζουμε σε λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για ψωμί.
Αλείφουμε ελαιόλαδο στην επιφάνεια, ραντίζουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει, να ροδίσει και να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά.
Αφήνουμε να σταθεί για 5 με 10 λεπτά στην φόρμα κι έπειτα ξεφορμάρουμε σε σχάρα για να στεγνώσει και να μην νοτίσει.
Μυστικά
Χρησιμοποιούμε μακρόστενη φόρμα μήκους 30 εκατοστών.
Ο χρόνος ψησίματος στους 180°C στις αντιστάσεις είναι 1 ώρα περίπου.
Αν θα ψήσετε στον αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160°C, και αφήστε να ψηθεί για περίπου 45 λεπτά.
Αφού ψηθεί το ψωμί και ροδίσει, το βγάζουμε από τη φόρμα με προσοχή και το αφήνουμε σε σχάρα ή πάνω σε πετσέτα να στεγνώσει η υγρασία του.
Το κόβουμε μετά από 20 λεπτά.
Το τυρί είναι προαιρετικό.
Μπορείτε να βάλετε ό,τι τυρί σας αρέσει.
Μόνο να μην είναι πολύ αλμυρό.
Αν το τυρί που θα χρησιμοποιήσετε είναι πολύ αλμυρό μετριάστε το αλάτι
Το αλάτι το μετράμε σε κοφτή κουτάλια, ποτέ γεμάτη.
Αν διπλασιάσετε την ποσότητα της ζύμης, είναι καλό να μοιράσετε το ψωμί σε δυο λαδωμένες μακρόστενες φόρμες, για να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και να στεγνώσει καλά το κέντρο του.
Η αγαπημένη μου συνοδεία για αυτό το ψωμί είναι το φανταστικό ντιπ τυριού.
Δοκιμάστε το οπωσδήποτε γιατί ο συνδυασμός τους είναι θεϊκός!
Διαβάστε τα 12 μυστικά για το καλύτερο σπιτικό ψωμί που πρέπει να προσέξετε στην παρασκευή του.