Χοιρινή πανσέτα στη σχάρα με ψητά λαχανικά

Τι λέτε για ζουμερή και πεντανόστιμη πανσέτα με ψητά ολόφρεσκα λαχανικά; Αυτή η συνταγή της Αργυρώς είναι το κάτι άλλο! Χοιρινό στα κάρβουνα με μια μαρινάδα με μουστάρδα και μέλι που θα κάνει το κρέας σας ζουμερό και πεντανόστιμο. Αν μπορείτε να ψήσετε σε BBQ, θα το ευχαριστηθείτε ακόμα καλύτερα!

6

10 λεπτά

15 λεπτά

μαρινάδα για πανσέτα - πανσέτα στα κάρβουνα - μαρινάδα για πανσέτες - πανσέτα μαρινάδα - μαρινάδα για πανσέτα στα κάρβουνα - μπαχαρικά για πανσέτα στα κάρβουνα - μαρινάδα για χοιρινό στα κάρβουνα - πως ψήνουμε στα κάρβουνα - πανσέτα με μουστάρδα και μέλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ DRESSING ΓΙΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

  1. Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη το θυμάρι και αλατοπίπερο.
  2. Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.
  3. Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα.
  4. Τοποθετούμε σε ένα σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσεύει από πάνω.
  5. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.

ΓΙΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση.
  2. Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί μαζί με τα ολόκληρα σπαράγγια.
  3. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.
  4. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
  5. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  6. Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά στο ταψί. 
  7. Βάζουμε πάνω στο ταψί με τα λαχανικά, μια σχάρα κι ακουμπάμε τις πανσέτες.

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά στον αέρα.
  2. Εναλλακτικά ψήνουμε σε σχάρα BBQ. 
  3. Αφού ζεσταθεί το BBQ ψήνουμε όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές (περίπου 10 λεπτά) τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με το dressing. 
  4. Βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν.
  5. Τις σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.
Απόρρητο