Τι λέτε για ζουμερή και πεντανόστιμη πανσέτα με ψητά ολόφρεσκα λαχανικά; Χοιρινό στα κάρβουνα με μια μαρινάδα με μουστάρδα και μέλι που θα κάνει το...

Τι λέτε για ζουμερή και πεντανόστιμη πανσέτα με ψητά ολόφρεσκα λαχανικά; Χοιρινό στα κάρβουνα με μια μαρινάδα με μουστάρδα και μέλι που θα κάνει το κρέας σας ζουμερό και πεντανόστιμο. Αν μπορείτε να ψήσετε σε BBQ, θα το ευχαριστηθείτε ακόμα καλύτερα! Φτιάξτε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσετε!

Χοιρινή πανσέτα στη σχάρα από την Αργυρώ, μια συνταγή ιδανική για Κυριακάτικο μπάρμπεκιου με την παρέα ή την οικογένεια σας. Η πανσέτα στα κάρβουνα μαζί με ψητά λαχανικά της Αργυρώς είναι το κάτι άλλο. Η μαρινάδα μαζί με τα μπαχαρικά είναι το μυστικό για να γίνει το φαγητό σας ζουμερό και λαχταριστό. Μην παραλείψετε την μουστάρδα με το μέλι γιατί θα κάνουν το χοιρινό σας να καραμελώσει και κάνει μια τέλεια κρούστα κατά το ψήσιμο.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
199

Για τη χοιρινή πανσέτα στη σχάρα

  • 1 kg λεπτές φέτες χοιρινή πανσέτα
  • Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι (ή ξύδι από κόκκινο κρασί)
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 1 κ.γ. μέλι
  • Λίγο φρέσκο θυμάρι
  • Λίγη ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τα ψητά λαχανικά

  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα
  • 3 πιπεριές χρωματιστές
  • 6 ασπρομανίταρα μεγάλα (ή 3 πόρτο μπέλο)
  • Λίγα σπαράγγια καταπράσινα

Για το dressing για ψητά λαχανικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μαρινάρουμε το κρέας το λιγότερο για 1 ώρα στο ψυγείο

    Για το μαρινάρισμα

    Σε ένα μπολ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη το θυμάρι και αλατοπίπερο.

    Τα χτυπάμε με ένα πιρούνι να ενωθούν.

    Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα.

    Τοποθετούμε σε ένα σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσεύει από πάνω.

    Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.

    Για τα ψητά λαχανικά

    Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση.

    Τα βάζουμε όλα σε ένα ταψί μαζί με τα ολόκληρα σπαράγγια.

    Περιχύνουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και το μπαλσάμικο.

    Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά στο ταψί. 

    Βάζουμε πάνω στο ταψί με τα λαχανικά, μια σχάρα κι ακουμπάμε τις πανσέτες.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά στον αέρα.

    Εναλλακτικά ψήνουμε σε σχάρα BBQ. 

    Αφού ζεσταθεί το BBQ ψήνουμε όλα τα λαχανικά για λίγα λεπτά και από τις δύο πλευρές (περίπου 10 λεπτά) τα βγάζουμε σε μία πιατέλα και τα περιχύνουμε με το dressing. 

    Βγάζουμε τις πανσέτες από τη μαρινάδα και τις ψήνουμε για 6 λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν.

    Τις σερβίρουμε με τα ψητά λαχανικά.

    μπριζόλες με ψητά λαχανικά
    Διαφήμιση

    Εσύ με τι ορεκτικό θα ήθελες να το συνοδεύσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται