Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το ξεπαγώνουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε ένα στην μέση με ένα μαχαίρι.
- Κόβουμε κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά.
- Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε πιο λεπτό στρώση με τον πλάστη.
- Αν χρειάζεται το αλευρώνουμε ελαφρά για να μην κολλάει στον πάγκο.
- Το απλώνουμε πάνω στον πάγκο.
- Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
- Αλείφουμε ολόγυρα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρίμματα φέτας.
- Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο.
- Λαδώνουμε και ρίχνουμε σε στρώση, τρίμματα φέτας.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με σκέτο (χωρίς φέτα).
- Τυλίγουμε σε ρολό και τραβάμε ελαφρά να μακρύνει το μήκος του ρολού.
- Κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.
- Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, σχηματίζοντας βεντάλια.
- Η μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη.
- Χτυπάμε τον κρόκο, το γάλα και το ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια.
- Πασπαλίζουμε σουσάμι και μαυροσούσαμο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 10 λεπτά για να πάρει όγκο.
- Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά, να ψηθεί σωστά και να γίνει τραγανή και η βάση της.
Το φύλλο
Στο ταψί
Ψήσιμο – Χρόνος
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Αν θέλετε, στο τελευταίο τέταρτο, ανάψτε μόνο την κάτω αντίσταση και βάλτε το ταψί στην κάτω τελευταία σχάρα.
- Έτσι θα ψηθεί σωστά και θα τραγανίσει η βάση της.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στον πάγκο κι έπειτα σερβίρουμε.
Μια φορά να την φτιάξετε στο σπίτι σας και είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.
Αφράτο, τραγανό και υπέροχο φύλλο που σπάει μοναδικά σε κάθε μπουκιά και αποκαλύπτονται τα αέρινα, λεπτά στρώματα του, όμορφα παντρεμένα με τη λαχταριστή τυρένια γέμιση.
Tips
- Γίνεται τραγανή, γιατί έχει διαφορετική τεχνική στο δίπλωμα του φύλλου.