Η ωραιότερη τυρόπιτα σφολιάτα! Τραγανή και απολαυστική τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας μοναδική! Η ωραιότερη τυρόπιτα με σφολιάτα ρολό. Τυρόπιτα με φύλλο...

Η ωραιότερη τυρόπιτα σφολιάτα! Τραγανή και απολαυστική τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας μοναδική!

Η ωραιότερη τυρόπιτα με σφολιάτα ρολό. Τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας που θα τη φτιάχνετε ξανά και ξανά. Με τραγανό, αφράτο φύλλο και ζουμερή γέμιση, αυτή η τυρόπιτα με σφολιάτα θα σας μείνει αξέχαστη.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τη τυρόπιτα με σφολιάτα

  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Λίγο σουσάμι
  • Λίγο μαυροσούσαμο

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα σκληρή (βαρελίσια)
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο για τα φύλλα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προθερμασμένος φούρνος

    Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μετά από 10΄για πιο τραγανό αποτέλεσμα

    Αφήνουμε να σταθεί 10΄και μετά σερβίρουμε

     

    Για τη τυρόπιτα με σφολιάτα

    Ξεπαγώνουμε πρώτα το έτοιμο φύλλο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας στην μέση με ένα μαχαίρι.

    Κόβουμε κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά.

    Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.

    Αυτή η μοναδική πίτα με σφολιάτα γίνεται πιο τραγανή, γιατί έχει διαφορετική τεχνική στο δίπλωμα του φύλλου.

    Κάθε κομμάτι φύλλο σφολιάτας το ανοίγουμε σε πιο λεπτό με τον πλάστη.

    Αν χρειάζεται αλευρώνουμε ελαφρά τη σφολιάτα για να μην κολλάει στον πάγκο.

    Απλώνουμε το ένα φύλλο πάνω στον πάγκο.

    Αλείφουμε ολόγυρα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρίμματα φέτας.

    Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.

    Λαδώνουμε και ρίχνουμε σε στρώση, τρίμματα φέτας.

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με σκέτο φύλλο (χωρίς φέτα).

    Τυλίγουμε σε ρολό και τραβάμε ελαφρά να μακρύνει το μήκος του ρολού.

    Κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.

    Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, σχηματίζοντας βεντάλια.

    Η μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη.

    Χτυπάμε τον κρόκο, το γάλα και το ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια από τη πίτα.

    Πασπαλίζουμε σουσάμι και μαυροσούσαμο.

    Διαφήμιση

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 10 λεπτά για να πάρει όγκο η σφολιάτα. 

    Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα, να ψηθεί σωστά και να γίνει τραγανή και η βάση της.

    Μυστικά

    Αν θέλετε, στο τελευταίο τέταρτο, ανάψτε μόνο την κάτω αντίσταση και βάλτε το ταψί στην κάτω τελευταία σχάρα του φούρνου.

    Έτσι θα ψηθεί σωστά και θα τραγανίσει η βάση από τη πίτα.

    Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στον πάγκο κι έπειτα σερβίρουμε.

    Πιστέψτε με είναι η ωραιότερη τυρόπιτα με φύλλο σφολιάτας.

    Μια φορά να φτιάξετε τυρόπιτα με σφολιάτα στο σπίτι σας και είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας, καθώς μιλάμε για την ωραιότερη τυρόπιτα που βάλατε στο τραπέζι σας!

    Γιατί; Μα γιατί σε αυτή τη πίτα το φύλλο σφολιάτας τη μεταμορφώνει και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά!

    Αφράτο, τραγανό και υπέροχο φύλλο σφολιάτας που σπάει μοναδικά σε κάθε μπουκιά και αποκαλύπτονται τα αέρινα, λεπτά στρώματα φύλλου, όμορφα παντρεμένα με τη λαχταριστή τυρένια γέμιση.

    Την τυρόπιτα με σφολιάτα μπορείτε να την απολαύσετε κλασικά στρωμένη στο ταψί ή και πιο ιντριγκαδόρικα, σαν ρολό! Στην τυρόπιτα με σφολιάτα ρολό, το φύλλο σφολιάτας είναι αυτό που πραγματικά κλέβει την παράσταση, όχι μόνο λόγω γεύσης αλλά και…εμφάνισης!

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×