Εκτέλεση
Το φύλλο
Το ξεπαγώνουμε και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανοίγουμε τη συσκευασία και κόβουμε το κάθε ένα στην μέση με ένα μαχαίρι.
Κόβουμε κάθετα στη μεγαλύτερη πλευρά.
Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε πιο λεπτό στρώση με τον πλάστη.
Αν χρειάζεται το αλευρώνουμε ελαφρά για να μην κολλάει στον πάγκο.
Το απλώνουμε πάνω στον πάγκο.
Τρίβουμε τη φέτα σε τρίμματα και ρίχνουμε μπόλικο πιπέρι.
Αλείφουμε ολόγυρα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τρίμματα φέτας.
Απλώνουμε από πάνω το δεύτερο.
Λαδώνουμε και ρίχνουμε σε στρώση, τρίμματα φέτας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και τελειώνουμε με σκέτο (χωρίς φέτα).
Τυλίγουμε σε ρολό και τραβάμε ελαφρά να μακρύνει το μήκος του ρολού.
Κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστών.
Στο ταψί
Τις βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, σχηματίζοντας βεντάλια.
Η μία φέτα να μισοκαλύπτει την άλλη.
Χτυπάμε τον κρόκο, το γάλα και το ελαιόλαδο και αλείφουμε την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε σουσάμι και μαυροσούσαμο.
Ψήσιμο – Χρόνος
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για 10 λεπτά για να πάρει όγκο.
Κατόπιν, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 λεπτά επιπλέον, μέχρι να ροδίσει καλά, να ψηθεί σωστά και να γίνει τραγανή και η βάση της.
Μυστικά
Αν θέλετε, στο τελευταίο τέταρτο, ανάψτε μόνο την κάτω αντίσταση και βάλτε το ταψί στην κάτω τελευταία σχάρα.
Έτσι θα ψηθεί σωστά και θα τραγανίσει η βάση της.
Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά στον πάγκο κι έπειτα σερβίρουμε.
Μια φορά να την φτιάξετε στο σπίτι σας και είναι σίγουρο ότι θα γίνει η αγαπημένη σας.
Αφράτο, τραγανό και υπέροχο φύλλο που σπάει μοναδικά σε κάθε μπουκιά και αποκαλύπτονται τα αέρινα, λεπτά στρώματα του, όμορφα παντρεμένα με τη λαχταριστή τυρένια γέμιση.