Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ τα αυγά και το γάλα.
- Προσθέτουμε αλάτι και λίγο πιπέρι. Τα αφήνουμε στην άκρη.
- Αλείφουμε τις φέτες με λίγο μουστάρδα, λίγο μαγιονέζα και κάνουμε στρώση το ζαμπόν και το τυρί.
- Κλείνουμε κάθε τοστ και το πιέζουμε με το χέρι να κολλήσουν τα υλικά.
- Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε μεγάλο τηγάνι και λιώνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο.
- Πρώτα τα βουτάμε στα στα χτυπημένα αυγά κι από τις δύο πλευρές.
- Έπειτα τα κρατάμε λίγο να στραγγίσουν και τα βάζουμε στο ζεστό τηγάνι.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για δύο με τρία λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να λιώσει το τυρί.
- Για αυτή τη συνταγή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψωμί και 2-3 ημερών.
- Αυτές οι αυγοφέτες είναι μια υπέροχη επιλογή για πρωινό αλλά και brunch.