Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΤΕΜΠΕΛΑΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30×22 εκ.
- Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.
- Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Στρώνουμε τσαλακωτά, το ένα φύλλο και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
- Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο.
- Αφού στρώσουμε και τα δυο φύλλα και τα ραντίσουμε, αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.
- Τη σκεπάζουμε, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.
- Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.