Μια τεμπέλικη τυρόπιτα, με εύκολη γέμιση, που γίνεται σε 5 λεπτά, αν τη φτιάξετε με έτοιμο φύλλο.

Μια τεμπέλικη τυρόπιτα, με εύκολη γέμιση, που γίνεται σε 5 λεπτά, αν τη φτιάξετε με έτοιμο φύλλο.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
280

Για τη τυρόπιτα της τεμπέλας

  • 4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30×22 εκ.

    Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.

    Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.

    Στρώνουμε τσαλακωτά, το ένα φύλλο και το ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

    Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο.

    Αφού στρώσουμε και τα δυο φύλλα και τα ραντίσουμε, αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.

    Τη σκεπάζουμε, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά.

    Ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται