• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
280
  • 4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
  • 120 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φέτα σε τρίμματα
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 αυγό
  • 4 κ.σ. γάλα
  • Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εξοπλισμός

Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Προθερμασμένος φούρνος

    Λαδώνουμε ένα ταψί

    Ραντίζουμε με νερό και ελαιόλαδο

    Τυρόπιτα της τεμπέλας

    Για την τεμπέλικη τυρόπιτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30Χ22 εκ.

    Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί.

    Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.

    Στρώνουμε τσαλακωτά, το πρώτο φύλλο στο λαδωμένο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο.

    Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση.

    Σκεπάζουμε τη γέμιση, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. 

    Ραντίζουμε την τυρόπιτα της τεμπέλας, με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.

    Η τυρόπιτα της τεμπέλας, είναι μια καταπληκτική λύση της τελευταίας στιγμής όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι, για ένα γρήγορο σνάκ αλλά και για να πάρουν τα παιδιά στο σχολείο.

    Αν σας άρεσε αυτή η τυρόπιτα, δοκιμάστε και τη παρακάτω

    κοτοπιτα
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται