Γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς

Βάλτε χρώμα και έξτρα γεύση στα πιάτα σας με αυτή τη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Απογειώνει τα spring rolls σας, τα κρεατικά σας και δίνει μια ξεχωριστή σπιρτάδα στις σαλάτες σας

Δύσκολη
0:15

4

10 λεπτά

5 λεπτά

Γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς της Αργυρώς

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

  1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς εκτός από κορν φλάουρ και νερό.
  3. Τα αλέθουμε σε πουρέ.
  4. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και αφήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να έρθουν σε σημείο βρασμού.
  5. Χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να πυκνώσει το μείγμα.
  6. Προαιρετικά : Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό και τα προσθέτουμε στη σάλτσα πιπεριάς.
  7. Αφήνουμε να βράσει για 1-2 λεπτά, και να πυκνώσει ελαφρά.
  8. Βάζουμε την γλυκόξινη σάλτσα πιπεριάς σε αποστειρωμένο βάζο.
  9. Σερβίρουμε τη σάλτσα πάντοτε κρύα με σπρίνγκ ρολς, θαλασσινά ή κρεατικά.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΤΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΓΑΡΙΔΟΠΙΤΑΚΙΑ!

Απόρρητο