Γαριδοπιτάκια με φύλλο κρούστας και κρέμα τυριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ιδανικά για τη μάζωξη της παρέας. Τα πρωτοέφτιαξα στην Πάρο στο...

Γαριδοπιτάκια με φύλλο κρούστας και κρέμα τυριού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Ιδανικά για τη μάζωξη της παρέας. Τα πρωτοέφτιαξα στην Πάρο στο εστιατόριο μου την δεκαετία του ’90 και για πολλές δεκαετίες ήταν από τα πιο διάσημα πιάτα. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε σίγουρα. Ταιριάζουν πολύ με γλυκόξινες σάλτσες φρούτων.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για τα γαριδοπιτάκια

  • 400 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. μικρές γαρίδες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλα τους ψιλοκομμένα
  • 5 σταγόνες Tabasco
  • 6 φύλλα κρούστας
  • Λάδι για τηγάνισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τα βάζουμε στην κατάψυξη λίγες ώρες να σφίξουν

    Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

    Για τα γαριδοπιτάκια

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια για 2 με 3 να γυαλίσουν.

    Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

    Σε κατσαρόλα μα νερό που βράζει βάζουμε της καθαρισμένες γαρίδες και τις ζεματίσουμε για 2 λεπτά.

    Τις στραγγίζουμε πολύ καλά και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν τελείως.

    Τις ψιλοκόβουμε ή τις αλέθουμε στο μπλέντερ.

    Βάζουμε το φρέσκο τυρί κρέμα σε ένα μπολ.

    Ανακατεύουμε με σπάτουλα να αφρατέψει.

    Προσθέτουμε τις στεγνές ψιλοκομμένες γαρίδες το σοταρισμένο κρεμμύδι το Tabasco, τον άνηθο και ελάχιστο αλάτι.

    Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

    Αφήνουμε την γέμιση στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα φύλλα.

    Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας από την συσκευασία.

    Εάν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε δικό σας σπιτικό φύλλο κρούστας.

    Κόβουμε τα φύλλα στα 4.

    Κάθε φύλλο δηλαδή βγάζει 4 πιτάκια γαρίδας.

    Ακουμπάμε λίγη γέμιση κατά μήκος της μιας πλευράς του φύλλου.

    Κλείνουμε προσεκτικά διπλώνοντας τα πλαϊνά του φύλλου ώστε να φυλακίσουμε την γέμιση.

    Τυλίγουμε ρολάροντας σε φλογέρα.

    Όμοια φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα γαριδοπιτάκια.

    Όταν φτιάξουμε όλα τα γαριδοπιτάκια τα ακουμπάμε σε μπολ στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στο αντικολλητικό χαρτί.

    Τα ακουμπάμε με την ένωση προς τα κάτω.

    Κλείνουμε το μπολ και τα βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να σφίξει η γέμιση ώστε να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα.

    Ζεσταίνουμε λάδι για τηγάνισμα σε μεγάλο τηγάνι.

    Βάζουμε λίγα λίγα τα κρύα γαριδοπιτάκια στο καυτό λάδι και τηγανίσουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να ροδίσουν κι από τις 2 πλευρές.

    Τηγανίζουμε περίπου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

    Βγάζουμε τα γαριδοπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

    Τα σερβίρουμε σε πιατέλα με γλυκόξινο πικάντικο τσάτνεϋ φρούτων ή σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς.

    Διαφήμιση

    Μυστικά

    Μπορείτε να βάλετε την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσεως για να γεμίσετε τα γαριδοπιτάκια.

    Μπορείτε να συντηρείτε τα γαριδοπιτάκια στην κατάψυξη καλά σκεπασμένα και να τα τηγανίζετε λίγα-λίγα κάθε φορά.

    Αν τα βάλετε στην κατάψυξη για μεγάλο διάστημα ανάμεσα στις στρώσεις με τα γαριδοπιτάκια πρέπει να βάλετε αντικολλητικό χαρτί ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους.

    Μπορείτε εναλλακτικά να τα αλείψετε με λίγο ελαιόλαδο και να τα βάλετε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τα γαριδοπιτάκια στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα.

    Όταν τα τηγανίζετε μην τα τσιμπάτε με τσιμπίδα ή πιρούνι γιατί θα ανοίξουν κ θα χυθεί η γέμιση στο καυτό λάδι. Μια τρυπητή σπάτουλα είναι ιδανική για το γύρισμα στο τηγάνι χωρίς να τα διαλύσετε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×