Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα για τις τσακιστές πατάτες, τις πλένουμε πάρα πολύ καλά, ώστε να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους.
- Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με μπόλικο νερό, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και ένα κλωνάρι δεντρολίβανο.
- Αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15’.
- Θέλουμε να κρατάνε λίγο στην καρδιά τους.
- Σουρώνουμε τις πατάτες σε σουρωτήρι και πετάμε το νερό.
- Μία-μία τις σπάμε και τις τσακίζουμε ελαφρά με ένα βαρύ αντικείμενο έτσι ώστε να ανοίξουν ελαφρά στα πλάγια χωρίς να τις λιώσουμε.
- Το ύψος της σπασμένης πατάτας πρέπει να είναι λίγο λιγότερο από 1εκ. για να γίνουν τραγανές.
- Λαδώνουμε ρηχό ταψί, βάζουμε μέσα τις τσακιστές πατάτες, πασπαλίζουμε με αλάτι και βότανα και ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε ολόκληρες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους για περισσότερο άρωμα.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες να λαδωθούν καλά.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 30 περίπου λεπτά.
- Ψήνουμε δηλαδή, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές ολόγυρα σαν τις τηγανητές πατάτες.
- Σερβίρετέ τες με κεφτεδάκια νησιώτικα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Κεφτέδες νησιώτικοι με ούζο
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Προτιμήστε μικρές baby πατατούλες.
- Στραγγίστε καλά τις πατάτες ώστε να φύγει κάθε ίχνος υγρού.
- Για να γίνουν πολύ τραγανές θέλουν καλό λάδωμα και καλό ψήσιμο.
- Προαιρετικά μία δύο σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους θα δώσει έξτρα αρώματα.
