Γλυκό μανταρίνι από Madarincello

Για το γλυκό χρησιμοποιούμε τα μανταρίνια με τα οποία έχουμε φτιάξει λικέρ μανταρίνι.

Εύκολη
0:50

15

10 λεπτά

40 λεπτά

γλυκό μανταρίνι από madarincello

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ

Εκτέλεση

  1. Βγάζουμε τα μανταρίνια από τη γυάλα με το λικέρ (Madarinchello), τα κόβουμε στα δύο και πετάμε τα γαρύφαλλα.
  2. Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να δέσουν σε σιρόπι και μετά ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια.
  3. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά και αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα για όλο το βράδυ.
  4. Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά και προτού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  5. Τέλος, το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Απόρρητο