• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
217

Υλικά

  • Μερίδες 2 μπουκάλια
  • 10 μανταρίνια
  • 10 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
  • 700 ml κονιάκ
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 1½ φλ. νερό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το λικέρ μανταρίνι

    Διαλέγουμε μανταρίνια ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε πολύ καλά.

    Τα τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι γύρω γύρω.

    Καρφώνουμε από 1 μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι, τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

    Τα σκεπάζουμε με κονιάκ. Κλείνουμε το βάζο και τα αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο για 3 εβδομάδες.

    Μετά από 3 εβδομάδες κάνουμε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό, βράζοντάς τα για 2’-3’.

    Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Σουρώνουμε το αλκοόλ από τα μανταρίνια και το ενώνουμε με το κρύο πλέον σιρόπι.

    Σουρώνουμε το λικέρ σε ψιλή σίτα και το βάζουμε σε μπουκάλι που να κλείνει καλά (γυάλινο).

    Το αφήνουμε για 2 εβδομάδες. Έπειτα το παγώνουμε και σερβίρουμε.

    Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να επιλέγετε, να καθαρίζετε και να διατηρείτε σωστά τα εσπεριδοειδή!

    Με τα μανταρίνια που χρησιμοποιήσατε για το λικέρ μανταρίνι, φτιάξτε το παρακάτω τέλειο γλυκό.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται