Για το γλυκό μανταρίνι
Βγάζουμε τα μανταρίνια από τη γυάλα με το λικέρ (Madarinchello), τα κόβουμε στα δύο και πετάμε τα μοσχοκάρφια.
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να δέσουν σε σιρόπι και μετά ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά και αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα για όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά και προτού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Τέλος, το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.