Για το γλυκό χρησιμοποιούμε τα μανταρίνια με τα οποία έχουμε φτιάξει λικέρ μανταρίνι.

Για το γλυκό χρησιμοποιούμε τα μανταρίνια με τα οποία έχουμε φτιάξει λικέρ μανταρίνι.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
54

Για το γλυκό μανταρίνι

  • 20 μανταρίνια (αυτά που χρησιμοποιήσαμε για το λικέρ μανταρίνι)
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 1 λεμόνι (χυμός)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το γλυκό μανταρίνι

    Βγάζουμε τα μανταρίνια από τη γυάλα με το λικέρ (Madarinchello), τα κόβουμε στα δύο και πετάμε τα μοσχοκάρφια.

    Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να δέσουν σε σιρόπι και μετά ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια.

    Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά και αφήνουμε το γλυκό μέσα στην κατσαρόλα για όλο το βράδυ.

    Την επόμενη μέρα, ξαναβράζουμε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά και προτού το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

    Τέλος, το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

    Ποια συνταγή θα φτιάχνατε με μανταρίνι;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται