Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ
- Ξεκινάμε ανοίγοντας τα φύλλα κρούστας από τη συσκευασία.
- Τα κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε λεπτές φέτες.
- Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε λίγα λεπτά στον πάγκο για 15 λεπτά απλωτά, να στεγνώσουν και να ξεραθούν ελαφρά.
- Τα ανοίγουμε με τα δάχτυλα και τα βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
- Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας στο μείγμα για την πατσαβουρόπιτα με το γιαούρτι, το γάλα, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το ελαιόλαδο.
- Αλάτι αν βάλετε με πολλή προσοχή, γιατί τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ νόστιμα.
- Αφού ομογενοποιηθούν τα υγρά υλικά, τα ενώνουμε με τα στερεά υλικά ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να βραχεί και το τελευταίο κομματάκι φύλλου για την πατσαβουρόπιτα.
ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
- Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί για πίτα.
- Πασπαλίζουμε με το μισό αλευρι απο καλαμποκι.
- Αδειάζουμε το χυλό .
- Ισιώνουμε την επιφάνεια της πίτας.
- Ανακατεύουμε το κεφαλοτύρι με το υπόλοιπο μισο.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια της πατσαβουρόπιτας με τυρί.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 με 15 λεπτά στον πάγκο.
- Ψήνουμε στον αέρα στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα η επιφάνεια της πίτας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε όσο είναι ζεστή η αλμυρή πατσαβουρόπιτα.
- Μπορείτε να την σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.