Υλικά
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Υλικά
ΣΤΕΡΕΑ ΥΛΙΚΑ
ΥΓΡΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Παίξτε με τα υλικά και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη σπιτική γκρανόλα (granola) που εσείς αγαπάτε. Είναι vegan και πολύ υγιεινή, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.
- Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα υγρά υλικά, το βούτυρο και το σιρόπι. Απλά να ζεσταθούν και να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Στρώνουμε τα υλικά απλωτά σε μια μεγάλη στρώση μέσα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25′. Τότε, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και με λαδωμένο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά τη γκρανόλα.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10′ να ροδίσει καλά και να αρχίσουν να μοσχομυρίζουν όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Διατηρούμε τη γκρανόλα σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται για εβδομάδες.
- Απολαύστε τη με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας ή τσιμπολογίστε σαν υγιεινό σνακ με γιαούρτι.