Σπιτική γκρανόλα, τραγανή κι απολαυστική. Ένα υγιεινό vegan πρωινό γεμάτο ενέργεια, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη.

Σπιτική γκρανόλα, τραγανή κι απολαυστική. Ένα υγιεινό vegan πρωινό γεμάτο ενέργεια, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
148
  • Στερεά υλικά
  • 2 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ. καρύδα αποξηραμένη (τσιπς καρύδας κατά προτίμηση)
  • 1/2 φλ. ωμά κάσιους
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένα ωμά αμύγδαλα ή φιλέ αμυγδάλου
  • 1 φλ. καρύδια
  • 1/2 φλ. ωμό φιστίκι Αιγίνης
  • 1 κ.σ σπόρους chia
  • 3 κ.σ αλεσμένο λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ κολοκυθόσπορο
  • 2 κ.σ ζάχαρη καρύδας
  • 2 πρέζες αλάτι
  • Υγρά υλικά
  • 2 ½ κ.σ βούτυρο καρύδας
  • 5 κ.σ πετιμέζι (ή σιρόπι σφενδάμων "maple sirup" ή μέλι αν δεν είστε χορτοφάγος)
  • Για το τελείωμα
  • 1/2 φλ. μαύρη σταφίδα
  • 1/2 φλ. cranberries χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα blueberries
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη

    Παίξτε με τα υλικά και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη σπιτική γκρανόλα (granola) που εσείς αγαπάτε. Είναι vegan και πολύ υγιεινή, χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη.

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε λαμαρίνα. Θα ψήσουμε στην μεσαία σχάρα.

    Σε μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε τα υγρά υλικά, το βούτυρο και το σιρόπι. Απλά να ζεσταθούν και να λιώσουν.

    Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά εκτός από τα αποξηραμένα φρούτα και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τα υγρά υλικά κι ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Στρώνουμε τα υλικά απλωτά σε μια μεγάλη στρώση μέσα στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε για περίπου 25′. Τότε, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και με λαδωμένο κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά τη γκρανόλα.

    Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 10′ να ροδίσει καλά και να αρχίσουν να μοσχομυρίζουν όλα τα υλικά.

    Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

    Διατηρούμε τη γκρανόλα σε γυάλινο σκεύος που κλείνει αεροστεγώς, σε θερμοκρασία δωματίου. Διατηρείται για εβδομάδες.

    Απολαύστε τη με γάλα αμυγδάλου ή καρύδας για ένα υγιεινό ξεκίνημα της ημέρας ή τσιμπολογίστε σαν υγιεινό σνακ με γιαούρτι.

    Δείτε εδώ τη συνταγή μου για σπιτικό γάλα αμυγδάλου.

    Θέλετε περισσότερες υγιεινές συνταγές χωρίς ζάχαρη; Δείτε τες όλες εδώ. Και αν θέλετε και συνταγές χωρίς γλουτένη σας τις έχω εδώ.

    Αν αγαπήσατε τη σπιτική γκρανόλα χωρίς ζάχαρη και χωρίς γλουτένη, φτιάξτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται