Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φόρμα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Θα τα χρησιμοποιήσουμε σε λίγο για το μείγμα.
- Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε σε πουρέ και τις βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.
- Τέλος, προσθέτουμε το σοταρισμένα κρύα λαχανικά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.
- Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει καλά.
- Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.
- Βουτυρώνουμε 1 φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.
- Βάζουμε κατά μήκος και από τη μία και από την απέναντι πλευρά του φύλλου γέμιση με κουτάλι ή κορνέ.
- Τυλίγουμε και από τις δύο πλευρές το φύλλο, ώστε τα δύο ρολά να συναντηθούν στη μέση.
- Τσακίζουμε τις άκρες ώστε να μην αδειάσει ή γέμιση και της μπήγουμε από κάτω.
- Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
- Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα διπλά ρολά.
- Βουτυρώνουμε την πατατόπιτα ρολό φούρνου και ψήνουμε στους 180ºC για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.