• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
5
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 4 κ.σ λιωμένο βούτυρο
  • Για τη γέμιση
  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. γάλα εβαπορέ
  • 2 κ.σ αλεύρι
  • 2 κ.σ άνηθο
  • 2 κ.σ μαϊντανό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

    Σοτάρουμε όλα τα λαχανικά για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα.

    Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα βότανα και αφήνουμε να κρυώσουν.

    Θα τα χρησιμοποιήσουμε σε λίγο για το μείγμα.

    Βράζουμε τις πατάτες, τις λιώνουμε σε πουρέ και τις βάζουμε σε μπολ.

    Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

    Τέλος, προσθέτουμε το σοταρισμένα κρύα λαχανικά και ελέγχουμε το αλατοπίπερο.

    Αφήνουμε το μείγμα μας να κρυώσει καλά.

    Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο.

    Βουτυρώνουμε 1 φύλλο και το διπλώνουμε στη μέση.

    Βάζουμε κατά μήκος και από τη μία και από την απέναντι πλευρά του φύλλου γέμιση με κουτάλι ή κορνέ.

    Τυλίγουμε και από τις δύο πλευρές το φύλλο, ώστε τα δύο ρολά να συναντηθούν στη μέση.

    Τσακίζουμε τις άκρες ώστε να μην αδειάσει ή γέμιση και της μπήγουμε από κάτω.

    Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.

    Ομοίως φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα διπλά ρολά.

    Βουτυρώνουμε την πατατόπιτα ρολό φούρνου και ψήνουμε στους 180ºC για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

    Δείτε τη συνταγή μου για το σπιτικό φύλλο κρουστας, αν θέλετε να το φτιάξετε μόνοι σας!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται