Μαγειρίτσα Κερκυραϊκή (Τσιλίχουρδα)

Τα κερκυραϊκά τσιλίχουρδα είναι η παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν την παραμονή του Πάσχα στην Κέρκυρα!

Δύσκολη
1:05

6

20 λεπτά

45 λεπτά

μαγειρίτσα χωρίς μαρούλι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ

Εξοπλισμός

Τηγάνι

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ

Εκτέλεση

  1. Πρώτα πρέπει να πλύνουμε με άφθονο νερό τις συκωταριές και τα εντεράκια.
  2. Τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. 
  3. Σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 10΄και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό.
  6. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.
  7. Πριν από το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  8. Σερβίρουμε αμέσως.
Απόρρητο