Εκτέλεση
Τα κερκυραϊκά τσιλίχουρδα, είναι μια νόστιμη μαγειρίτσα χωρίς μαρούλι όπως την φτιάχνουν παραδοσιακά στην Κέρκυρα.
Πρώτα πρέπει να πλύνουμε με άφθονο νερό τις συκωταριές και τα εντεράκια.
Τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές.
Σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 10΄και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.
Πριν από το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε και τη συνταγή μου για τη νόστιμη παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουμε στο νησί μου, την Πάρο.