Μαγειρίτσα χωρίς μαρούλι Κερκυραϊκή! Τα κερκυραϊκά τσιλίχουρδα είναι η παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν την παραμονή του Πάσχα στην Κέρκυρα!

Μαγειρίτσα χωρίς μαρούλι Κερκυραϊκή! Τα κερκυραϊκά τσιλίχουρδα είναι η παραδοσιακή μαγειρίτσα που φτιάχνουν την παραμονή του Πάσχα στην Κέρκυρα!

  • προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
69

Για τη μαγειρίτσα Κερκυραϊκή

  • 2 συκωταριές αρνίσιες και εντεράκια
  • 1 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1-2 λεμόνια (χυμός)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Πρώτα πρέπει να πλύνουμε με άφθονο νερό τις συκωταριές και τα εντεράκια.

    Τα κόβουμε σε μεγάλες μπουκιές. 

    Σε βαθύ τηγάνι τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο για 10΄και ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

    Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.

    Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να μισοσκεπάσει το φαγητό.

    Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσει η σάλτσα.

    Πριν από το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

    Σερβίρουμε αμέσως.

    Αν σας άρεσαν τα τσιλίχουρδα, η κερκυραϊκή μαγειρίτσα χωρίς μαρούλι, δείτε παρακάτω άλλη μια νόστιμη εκδοχή της μαγειρίτσας.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται